Menu

Zorg dat je erbij bent!

 

We geven jullie alvast 2 extra redenen om deel te nemen:

 

Het kabinet van Vice-Eerste Minister en Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken, Jan Jambon, heeft ons bevestigd dat hij het congres zal openen. We kijken uit naar zijn visie over brandveiligheid in België.

 

Brussels Airport Company gunt ons een exclusief bezoek aan hun gloednieuwe brandweerkazerne. Zowel het “state of the art” gebouw als de werking van de brandweer zullen toegelicht worden. Werp er hier al eens een blik op.

 

De inschrijvingen voor het Fireforum Congres 2018 zijn geopend!

  • Wil je deelnemen?
  • Wil je sponsoren?
  • Wil je spreken?

Je vindt alle informatie hier.

 

Fireforum vzw nodigt u uit om uw expertise in brandveiligheid te delen met een geïnteresseerd publiek van voorschrijvers, brandweer, preventieadviseurs, wetenschappers, architecten en studiebureaus, gebouwbeheerders, fabrikanten en installateurs.

U kan dit doen door een presentatie te geven op het tweejaarlijks Fireforum Congres dat doorgaat in Brussel op 20 november 2018.

De presentaties worden ingedeeld in 2 categorieën:

“Wetenschappelijk Onderzoek” en “Toegepaste Brandveiligheid”.

De presentaties zijn niet commercieel van inhoud.

Formaat: we aanvaarden presentaties, workshops et thematische debatten.

Meer informatie en het inschrijvingsformulier vind je in de volgende documenten:

FFC_2018_Call_for_papers_NL.pdf
FFC_2018_Call_for_papers_FR.pdf
FFC_2018_Call_for_papers_EN.pdf

We verwachten jullie voorstellen via dit formulier ten laatste op 9 september 2018.

Op donderdag 23 november werden  in het Koloniënpaleis in Tervuren voor de 4e maal de Fireforum Awards 2017  voor de beste projecten rond brandveiligheid uitgereikt.

Hiermee heeft Fireforum de mensen en organisaties bekroond die zich op één of ander vlak in de wereld van de brandbestrijding verdienstelijk hebben gemaakt.

Slaapklasjes voor kleuters

Is er iets meer vertederend dan kleuters van 2,5 tot 3 jaar hun eerste stapjes te zien zetten in ons Onderwijs? De eerste dagen zijn meestal een ware beproeving. Dit zowel voor kleuter, de ouders, grootouders, maar zeker ook voor de leerkrachten die de kindjes in hun klas krijgen. In de regel stromen deze kinderen na elke vakantie de school binnen. In september begint er een klein groepje kleuters. Na de herfst-, kerst-, krokus- en paasvakantie zullen er telkens enkele kleuters bij komen. Tegen het einde van het schooljaar tellen de klasjes dan vaak 25 of meer kleuters.